Drentse Wandel 4-daagse 2024 gaat door!

De 33ste editie van de Drentse Wandelvierdaagse (DW4D) in 2024 gaat door. Odoorn is dan tijdens het Hemelvaartsweekend opnieuw het start- en eindpunt van dit wandelevenement, waar zo’n 2.000 wandelaars aan deelnemen. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Alternatieve locatie in Odoorn

De editie van 2023 kon niet doorgaan, o.a. vanwege de grootschalige werkzaamheden op het terrein waar de start- en het eindpunt zijn (het sportpark in Odoorn). Het start- en eindpunt van de DW4D 2024 is Hotel Restaurant Bowling De Oringer Marke, Hoofdstraat 9, 7873 BB Odoorn.

De Kennedy Mars gaat in 2024 niet door.

Zoek de verschillen!

Er wordt nog steeds hard gewerkt aan het nieuwe sportcomplex op de plek waar we de afgelopen jaren onze vierdaagse hebben gehouden. Waar we tot voor kort het parkeerterrein nog konden gebruiken, is het nu één grote zandbak. Zoek de verschillen op de foto’s!

Ook is het fijn om hier te kunnen melden dat de onderhandelingen over de startlocatie voor 2024 rond zijn. De nieuwe locatie is (gelukkig!) gewoon in Odoorn. We zetten nu de laatste puntjes op de i, zodat we bij het onthullen van de locatie ook meteen de inschrijving kunnen openen. De verwachting is dat wij eind september de inschrijving kunnen openen. Wordt vervolgd!

         

     

 

De bouw is begonnen…

…of moeten we zeggen de sloop? 

Zoals eerder gemeld gaat de vierdaagse met Hemelvaart dit jaar (2023) niet door. De grootste reden hiervoor is de aanleg van een nieuw sportpark rondom gebouw ’t Klankholt, onze start/finishlocatie sinds een aantal jaren. Via deze website houden we u graag op de hoogte van de vorderingen. Achter de schermen zijn we inmiddels ook druk bezig met een alternatief voor volgend jaar. De verwachting is namelijk dat het terrein dan nog niet zover klaar is dat het weer voor de vierdaagse kan worden gebruikt. Wordt vervolgd! 

Geen Drentse Wandel 4-daagse in hemelvaartsweekend 2023

Ieder jaar vindt in het hemelvaartsweekend de Drentse Wandel 4-daagse Odoorn plaats. De editie van 2023 gaat in ieder geval niet door tijdens dat weekend. Ondertussen wordt gekeken naar alternatieven voor de 33ste editie van Drentse Wandel 4-daagse.

Grootschalige werkzaamheden op terrein

Secretaris Jan Eggens: “Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten dat er tijdens het komende hemelvaartsweekend geen Drentse Wandel 4-daagse plaatsvindt. Het blijkt gewoonweg niet haalbaar. We hebben te maken met grootschalige werkzaamheden op het terrein waar start- en eindpunt zijn. Het hele terrein gaat op de schop. Dat betekent dat we zaken anders moeten organiseren. Waar bijvoorbeeld parkeren een vanzelfsprekend was de afgelopen jaren, moeten we nu flink puzzelen. We zijn voor de beschikbaarheid van het terrein afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden.”

Tekort aan vrijwilligers

Eggens vervolgt zijn uitleg. “Waar we ook mee te maken hebben, is een tekort aan vrijwilligers. Dan moet je denken aan mensen die in het weekend zelf en tijdens de voorbereidingen helpen met de opbouw. Maar ook aan een coördinator, die al deze werkzaamheden voorbereidt. En rondom het evenement alles in goede banen leidt. We willen de 4-daagse graag organiseren, maar we komen gewoon handen te kort om alles goed uit te voeren.”

Alternatieven

Ondertussen gaat het bestuur op zoek naar alternatieven. Daarbij komen vele opties aan de orde. Eggens: “Denk bijvoorbeeld aan een 2-daagse, of aansluiten bij een ander evenement. Dan kun je het werk verdelen. Ook willen we samen met gemeente, horeca en toerisme Drenthe kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Wat ons betreft is uitstel zeker geen afstel.”

Oproep voor ideeën en vrijwilligers

“De 4-daagse zet Odoorn en de regio op de kaart en het evenement zorgt voor levendigheid in de regio. De deelnemers komen van heinde en verre om te wandelen en om te genieten van al het moois dat onze omgeving hen biedt. Het zou jammer zijn als we na 32 edities zo’n mooi evenement niet meer kunnen organiseren.” Het bestuur roept nadrukkelijk iedereen op om mee te denken. Of zich aan te melden als vrijwilliger. Dat kan door een mail te sturen naar info@d4wd.nl.

 

 

 

Algemene informatie 2022

Het is bijna zover! Op 25 mei kunnen we gelukkig weer gaan wandelen vanuit Odoorn. Om te zorgen dat u veilig op weg kunt geven we u bij de start een blad mee met daarop alle informatie over de wandeltochten. Op dit blad staat o.a. het telefoonnummer waarmee u ons of de EHBO onderweg kunt bereiken. Papieren versie kwijt? U vindt hier de digitale versie: Algemene informatie 2022

Voorinschrijving 2022

Nadat Corona twee keer roet in het eten gooide lijkt het erop dat de DW4D in 2022 gewoon door kan gaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Daarom staat het inschrijfformulier nu al online en niet pas vanaf 1 december zoals u van ons gewend bent. Voor iedereen die zich voor 2020 al had ingeschreven (en had betaald) geldt dat de inschrijving is blijven staan. Zij hoeven het inschrijfformulier uiteraard niet opnieuw in te vullen. Nieuw is dat wij dit jaar het inschrijfgeld niet via incasso innen, maar dat u direct via iDeal betaalt. U kunt ook meerdere personen tegelijk inschrijven. Handig voor gezinnen. Ondanks het feit dat wij de afgelopen periode wel kosten maar geen inkomsten hebben gehad hebben wij besloten het inschrijfgeld voor de Vierdaagse niet te verhogen! Via een druk op onderstaande knop komt u direct bij het inschrijfformulier. We zien u graag met Hemelvaart 2022 in Odoorn!

DW4D 2021 afgelast

Met het oog op de te verwachten maatregelen met betrekking tot Corona hebben wij als bestuur van de DW4D moeten besluiten om ook de editie 2021 af te gelasten. Alle deelnemers die zich voor 2020 hadden ingeschreven en hun inschrijving hadden doorgeschoven naar 2021 hebben inmiddels bericht van ons gekregen per email. Wij hopen u in 2022 weer in goede gezondheid en betere omstandigheden te kunnen begroeten.

Voorinschrijving 2021

 

I.v.m. de maatregelen rondom Corona en de daarmee gepaard gaande onzekerheid over het kunnen doorgaan van de Drentse Wandel 4-daagse 2021, Kennedymars en Kennedymars Plus hebben wij besloten de voorinschrijving uit te stellen.   

De voorinschrijving start dus niet zoals u van ons gewend bent op 1 december 2020, maar wordt in ieder geval uitgesteld tot half januari 2021. Houdt u onze berichtgeving in de gaten.

DW4D 2020 afgelast

 

Alle samenkomsten in Nederland worden van overheidswege tot 1 juni 2020 verboden.  Het bestuur heeft besloten de DW4D niet te verplaatsen naar een later tijdstip dit jaar.  Wij zien u graag met Hemelvaart 2021 (12 t/m 16 mei).

DW4D en het coronavirus

Ook binnen de DW4D houdt het coronavirus de gemoederen bezig. In de afgelopen dagen kregen wij regelmatig de vraag of de DW4D dit jaar doorgaat. De beslissing daarover neemt het bestuur na 6 april. Zodra er meer bekend is leest u dit hier op de website, op facebook en/of instagram.

DW4D 2024 Hemelvaartsweekend (9 t/m 12 mei) gaat door!!