Nieuw bij Kennedymars

7 maart 2019

Achter de schermen zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de Drentse Wandel 4-daagse. Op dit moment hebben wij de Kennedymars onder een vergrootglas liggen. Er zitten een paar leuke/goede veranderingen aan te komen rondom de Kennedymars. Tipje van de sluier: met ingang van dit jaar is het voor de Kennedymarslopers mogelijk om te douchen na afloop. Met dank aan onze buren van voetbalvereniging HOC.

Jeugd Wandel 4-daagse stopt

Helaas hebben wij moeten besluiten om in 2019 met de speciale Jeugd Wandel 4-daagse te stoppen. Reden hiervoor is het grote gebrek aan vrijwilligers en een jaarlijks dalend aantal inschrijvingen voor deze vierdaagse. Uiteraard is de jeugd van harte welkom bij de “gewone” vierdaagse.

Jeugd Wandel 4-daagse 2019

Voor de Jeugd Wandel 4-daagse (JW4D) zijn we dringend op zoek naar een aantal mensen die kunnen helpen bij het organiseren van de wandelingen voor de 21e JW4D in mei 2019. Ervaring niet vereist, enthousiasme wel! 
Bij interesse kun je mailen met jeugd@dw4d.nl of bellen met 0591-512345.

Wandeltip

Als u vaker bij ons heeft gewandeld dan weet u al dat de omgeving van Odoorn erg mooi is. Dit is uiteraard niet alleen rond Hemelvaart het geval. Onze boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer heeft daarom een aantal mooie tips voor u op een rijtje gezet. U leest ze hier: Nieuwsbrief Staatsbosbeheer

Bedankt en tot volgend jaar!

Het zit er weer op! Met 1800 deelnemers ( waarvan er 1200 een complete vierdaagse hebben gelopen) en bijna 100 Kennedymarslopers, mooi weer en gezellige mensen kunnen wij terugkijken op een geslaagde 30e editie van de DW4D. Veel aandacht ook in de media en complimenten aan het bestuur voor de goede organisatie. Hartelijk dank daarvoor! 
Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten: die nemen we allemaal mee in de evaluatie. Gelukkig hebben we sinds kort het bestuur weer op volle sterkte, dus wij zien u volgend jaar graag weer terug in Odoorn!

Waardering vrijwilligers

Ieder jaar geeft de gemeente Borger-Odoorn aan alle vrijwilligers in hun gemeente een blijk van waardering. Dinsdagavond 13 maart mochten wij die uit handen van wethouder Frits Alberts ontvangen voor de vrijwilligers van de Drentse Wandel 4-daagse. Niet alleen de gemeente maar ook wij als bestuur van de DW4D zijn heel blij met al die vrijwilligers!

      

Verrassing!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een extra feestelijke Drentse Wandel 4-daagse: dit jaar is het de 30e keer dat de vierdaagse in Odoorn georganiseerd wordt. Voor de Jeugd 4-daagse is het al de 20e keer. Zoals u van ons gewend bent is er iedere dag na afloop live-muziek op het terrein. Dit jaar wordt daar nog wat extra’s aan toegevoegd. Wat precies? Dat blijft nog even een verrassing!

De voorinschrijving is geopend!

Vanaf vandaag, 1 december 2017, is de voorinschrijving geopend voor de 30e editie van onze vierdaagse. Deze wordt gehouden van donderdag 10 t/m zondag 13 mei 2018. Naast de gebruikelijke 10, 20, 30 en 40 km kunt u vanwege ons jubileum dit jaar ook kiezen voor een route van 15 km. Voorafgaand aan de “gewone” vierdaagse start op woensdagavond 9 mei 2018 de 18e Kennedymars. Voorinschrijven kan t/m 15 april 2018 via de knop “Aanmelden” op deze website. U krijgt dan korting op het inschrijfgeld. Na 15 april 2018 kan inschrijven alleen nog bij de start.

Secretaris gezocht

Stand van zaken per oktober 2017: Helaas hebben wij nog steeds geen nieuwe secretaris kunnen vinden. De werkzaamheden worden nu verdeeld onder de overige bestuursleden, maar dat is geen ideale situatie. Interesse om ons leuke team te ondersteunen als secretaris? Of eventueel als pr-medewerker? Neem dan contact op met Corry Brans, tel. 0591-512345 of info@dw4d.nl.

Als secretaris bent u de eerste contactpersoon voor vragen die binnenkomen via email en telefoon. Ook het contact met de gemeente Borger-Odoorn over bijvoorbeeld vergunningen hoort hierbij. Daarnaast zorgt u voor de deelnemersadministratie, in samenwerking met de penningmeester.  Tenslotte notuleert u de vergaderingen.

De werkzaamheden concentreren zich voornamelijk in de periode van 2 maanden voor en 2 maanden na Hemelvaart. De secretaris is lid van het bestuur. Dit bestuur vergadert 10 keer per jaar op woensdagavond. Het huidige bestuur is al geruime tijd in dezelfde samenstelling bij elkaar en kan u goed inwerken.

DW4D 2017 zit erop!

Maandenlang is er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van DW4D 2017 op een nieuwe locatie…en dan is het ineens alweer voorbij. Wat hebben we een mooie vierdaagse gehad. Het weer werkte enorm mee, ook al was het soms op de open stukken in de routes wel erg warm. De extra waterposten waren op dat moment voor veel mensen een zegen. 

Van de wandelaars kregen we veel positieve reacties op de ’t Klankholt. Uiteraard was het voor veel mensen, waaronder wijzelf, even wennen dat de tent er niet meer stond. Hier en daar zijn we ook tegen wat kinderziektes aangelopen, maar die zijn er volgend jaar niet meer. Wat wij in ieder geval niet hebben gemist is de kou ’s ochtends vroeg in de tent en de hoeveelheid werk die het opbouwen en afbreken van de grote tent met zich meebracht.

Wat gelukkig wel gewoon bleef is de live-muziek na afloop. Kleinere formaties dan de koren die u afgelopen jaren van ons gewend was, maar zeker net zo gezellig.

Heel veel dank aan alle wandelaars die ons complimenten gaven over de mooie routes en de duidelijke manier waarop deze waren aangegeven. We hebben de complimenten doorgegeven aan onze routeploeg, zonder welke wij nergens zouden zijn! 

Vanwege een geringer aantal daglopers in het warme weekend en de grote hoeveelheid andere wandeltochten rondom Hemelvaart is het totaal aantal deelnemers iets lager uitgevallen dan andere jaren (ca. 1500). Jammer, maar volgend jaar beter! Dan organiseren wij voor de 30e keer de Drentse Wandel 4-daagse, van 10 t/m 13 mei 2018. We hopen u weer te zien in ons jubileumjaar!

DW4D 2019 Hemelvaartsweekend – 29 mei t/m 2 juni 2019