Terugblik DW4D 2019

De 31e DW4D zit er op, routepijlen zijn weer opgehaald, en ook op het startterrein kun je aan niets meer zien dat het een paar dagen geleden het toneel van een drukke vierdaagse was. Een goedbezochte vierdaagse met mooi weer, tevreden wandelaars en een niet minder tevreden bestuur. Wij kijken terug op een geslaagd evenement, daarbij gesteund door de vele complimenten die wij van u als wandelaar kregen over de routes en de duidelijke manier waarop deze waren uitgezet. 

Donderdag, vrijdag en zaterdag waren drukke dagen wat betreft aantallen wandelaars. Vanwege de warmte lag het aantal wandelaars op zondag iets lager, maar desondanks hebben in totaal zo’n 1700 vierdaagsewandelaars en 94 Kennedymarslopers te voet het mooie Drenthe ontdekt. 

De sfeer bij ’t Klankholt was goed, niet in de laatste plaats door de muzikale bijdrage van koor, solisten en blaaskapellen bij de finish.

Tijd voor een korte pauze…om daarna met veel plezier de vierdaagse van 2020 te gaan voorbereiden. We hopen u daar ook weer te zien!

Gewijzigde starttijden

In verband met de verwachte weersomstandigheden op zondag 2 juni hebben wij besloten de starttijden aan te passen.

40 km blijft vanaf 7.00 uur

30 km mag starten vanaf 7.30 uur

20 km mag starten vanaf 8.30 uur

10 + 15 km mag starten vanaf 9.30 uur.

Nieuw bij Kennedymars

7 maart 2019

Achter de schermen zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor de Drentse Wandel 4-daagse. Op dit moment hebben wij de Kennedymars onder een vergrootglas liggen. Er zitten een paar leuke/goede veranderingen aan te komen rondom de Kennedymars. Tipje van de sluier: met ingang van dit jaar is het voor de Kennedymarslopers mogelijk om te douchen na afloop. Met dank aan onze buren van voetbalvereniging HOC.

Jeugd Wandel 4-daagse stopt

Helaas hebben wij moeten besluiten om in 2019 met de speciale Jeugd Wandel 4-daagse te stoppen. Reden hiervoor is het grote gebrek aan vrijwilligers en een jaarlijks dalend aantal inschrijvingen voor deze vierdaagse. Uiteraard is de jeugd van harte welkom bij de “gewone” vierdaagse.

Jeugd Wandel 4-daagse 2019

Voor de Jeugd Wandel 4-daagse (JW4D) zijn we dringend op zoek naar een aantal mensen die kunnen helpen bij het organiseren van de wandelingen voor de 21e JW4D in mei 2019. Ervaring niet vereist, enthousiasme wel! 
Bij interesse kun je mailen met jeugd@dw4d.nl of bellen met 0591-512345.

Wandeltip

Als u vaker bij ons heeft gewandeld dan weet u al dat de omgeving van Odoorn erg mooi is. Dit is uiteraard niet alleen rond Hemelvaart het geval. Onze boswachter Martijn Harms van Staatsbosbeheer heeft daarom een aantal mooie tips voor u op een rijtje gezet. U leest ze hier: Nieuwsbrief Staatsbosbeheer

Bedankt en tot volgend jaar!

Het zit er weer op! Met 1800 deelnemers ( waarvan er 1200 een complete vierdaagse hebben gelopen) en bijna 100 Kennedymarslopers, mooi weer en gezellige mensen kunnen wij terugkijken op een geslaagde 30e editie van de DW4D. Veel aandacht ook in de media en complimenten aan het bestuur voor de goede organisatie. Hartelijk dank daarvoor! 
Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten: die nemen we allemaal mee in de evaluatie. Gelukkig hebben we sinds kort het bestuur weer op volle sterkte, dus wij zien u volgend jaar graag weer terug in Odoorn!

Waardering vrijwilligers

Ieder jaar geeft de gemeente Borger-Odoorn aan alle vrijwilligers in hun gemeente een blijk van waardering. Dinsdagavond 13 maart mochten wij die uit handen van wethouder Frits Alberts ontvangen voor de vrijwilligers van de Drentse Wandel 4-daagse. Niet alleen de gemeente maar ook wij als bestuur van de DW4D zijn heel blij met al die vrijwilligers!

      

Verrassing!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een extra feestelijke Drentse Wandel 4-daagse: dit jaar is het de 30e keer dat de vierdaagse in Odoorn georganiseerd wordt. Voor de Jeugd 4-daagse is het al de 20e keer. Zoals u van ons gewend bent is er iedere dag na afloop live-muziek op het terrein. Dit jaar wordt daar nog wat extra’s aan toegevoegd. Wat precies? Dat blijft nog even een verrassing!

De voorinschrijving is geopend!

Vanaf vandaag, 1 december 2017, is de voorinschrijving geopend voor de 30e editie van onze vierdaagse. Deze wordt gehouden van donderdag 10 t/m zondag 13 mei 2018. Naast de gebruikelijke 10, 20, 30 en 40 km kunt u vanwege ons jubileum dit jaar ook kiezen voor een route van 15 km. Voorafgaand aan de “gewone” vierdaagse start op woensdagavond 9 mei 2018 de 18e Kennedymars. Voorinschrijven kan t/m 15 april 2018 via de knop “Aanmelden” op deze website. U krijgt dan korting op het inschrijfgeld. Na 15 april 2018 kan inschrijven alleen nog bij de start.

DW4D 2020 Hemelvaartsweekend – 20 mei t/m 24 mei 2020