Verrassing!

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een extra feestelijke Drentse Wandel 4-daagse: dit jaar is het de 30e keer dat de vierdaagse in Odoorn georganiseerd wordt. Voor de Jeugd 4-daagse is het al de 20e keer. Zoals u van ons gewend bent is er iedere dag na afloop live-muziek op het terrein. Dit jaar wordt daar nog wat extra’s aan toegevoegd. Wat precies? Dat blijft nog even een verrassing!

De voorinschrijving is geopend!

Vanaf vandaag, 1 december 2017, is de voorinschrijving geopend voor de 30e editie van onze vierdaagse. Deze wordt gehouden van donderdag 10 t/m zondag 13 mei 2018. Naast de gebruikelijke 10, 20, 30 en 40 km kunt u vanwege ons jubileum dit jaar ook kiezen voor een route van 15 km. Voorafgaand aan de “gewone” vierdaagse start op woensdagavond 9 mei 2018 de 18e Kennedymars. Voorinschrijven kan t/m 15 april 2018 via de knop “Aanmelden” op deze website. U krijgt dan korting op het inschrijfgeld. Na 15 april 2018 kan inschrijven alleen nog bij de start.

Secretaris gezocht

Stand van zaken per oktober 2017: Helaas hebben wij nog steeds geen nieuwe secretaris kunnen vinden. De werkzaamheden worden nu verdeeld onder de overige bestuursleden, maar dat is geen ideale situatie. Interesse om ons leuke team te ondersteunen als secretaris? Of eventueel als pr-medewerker? Neem dan contact op met Corry Brans, tel. 0591-512345 of info@dw4d.nl.

Als secretaris bent u de eerste contactpersoon voor vragen die binnenkomen via email en telefoon. Ook het contact met de gemeente Borger-Odoorn over bijvoorbeeld vergunningen hoort hierbij. Daarnaast zorgt u voor de deelnemersadministratie, in samenwerking met de penningmeester.  Tenslotte notuleert u de vergaderingen.

De werkzaamheden concentreren zich voornamelijk in de periode van 2 maanden voor en 2 maanden na Hemelvaart. De secretaris is lid van het bestuur. Dit bestuur vergadert 10 keer per jaar op woensdagavond. Het huidige bestuur is al geruime tijd in dezelfde samenstelling bij elkaar en kan u goed inwerken.

DW4D 2017 zit erop!

Maandenlang is er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van DW4D 2017 op een nieuwe locatie…en dan is het ineens alweer voorbij. Wat hebben we een mooie vierdaagse gehad. Het weer werkte enorm mee, ook al was het soms op de open stukken in de routes wel erg warm. De extra waterposten waren op dat moment voor veel mensen een zegen. 

Van de wandelaars kregen we veel positieve reacties op de ’t Klankholt. Uiteraard was het voor veel mensen, waaronder wijzelf, even wennen dat de tent er niet meer stond. Hier en daar zijn we ook tegen wat kinderziektes aangelopen, maar die zijn er volgend jaar niet meer. Wat wij in ieder geval niet hebben gemist is de kou ’s ochtends vroeg in de tent en de hoeveelheid werk die het opbouwen en afbreken van de grote tent met zich meebracht.

Wat gelukkig wel gewoon bleef is de live-muziek na afloop. Kleinere formaties dan de koren die u afgelopen jaren van ons gewend was, maar zeker net zo gezellig.

Heel veel dank aan alle wandelaars die ons complimenten gaven over de mooie routes en de duidelijke manier waarop deze waren aangegeven. We hebben de complimenten doorgegeven aan onze routeploeg, zonder welke wij nergens zouden zijn! 

Vanwege een geringer aantal daglopers in het warme weekend en de grote hoeveelheid andere wandeltochten rondom Hemelvaart is het totaal aantal deelnemers iets lager uitgevallen dan andere jaren (ca. 1500). Jammer, maar volgend jaar beter! Dan organiseren wij voor de 30e keer de Drentse Wandel 4-daagse, van 10 t/m 13 mei 2018. We hopen u weer te zien in ons jubileumjaar!

Nieuwe startlocatie

Voor de wandelaars die al vaker aan de Drentse Wandel 4-daagse hebben deelgenomen: zoekt u bij aankomst niet naar de grote tent. Vanaf dit jaar starten wij op een andere locatie, op slechts 200 meter van waar vroeger de tent stond.

Alle wandelingen starten vanuit gebouw ’t Klankholt aan de overkant van de Torenweg. Vanaf het parkeerterrein, dat nog wel op de oude locatie is,  staat dit duidelijk aangegeven.

Foutje…

Helaas is er in de afgelopen week verzonden flyer een foutje geslopen. In de tekst onder de kopjes Kennedymars en Kennedymars Plus staat een onjuiste datum. De juiste datum van de Kennedymars is van 24 op 25 mei 2017 en van deKennedymars Plus van 24 t/m 28 mei 2017. U hoeft ons daar dus niet meer over te bellen of te emailen.

Vacature secretaris per 1-1-2017

vacature

Met ingang van 1 januari 2017 stopt onze secretaris met haar werkzaamheden voor de Drentse Wandel 4-daagse. Wij zijn dus op zoek naar iemand die haar functie wil overnemen. Het betreft hier een functie op vrijwillige basis.

Als secretaris bent u de eerste contactpersoon voor vragen die binnenkomen via email en telefoon. Ook het contact met de gemeente Borger-Odoorn over bijvoorbeeld vergunningen hoort hierbij. Daarnaast zorgt u voor de deelnemersadministratie, in samenwerking met de penningmeester.  

De werkzaamheden concentreren zich voornamelijk in de periode van 2 maanden voor en 2 maanden na Hemelvaart. De secretaris is lid van het bestuur. Dit bestuur vergadert één keer per maand op woensdagavond.

Heeft u interesse in deze functie en woont u in Odoorn of omgeving, stuurt u dan een bericht naar info@dw4d.nl

Voor-inschrijving 2017 geopend

De voor-inschrijving voor de wandeltochten van de Drentse Wandel 4-daagse is geopend. Onderaan de pagina “aanmelden” vindt u het digitale inschrijfformulier. Door middel van het invullen van dit formulier machtigt u de DW4D tot het eenmalig afschrijven van het inschrijfgeld van uw rekening. Wandelaars zonder Nederlands rekeningnummer kunnen zich inschrijven door een email met naam, adres, afstand en medaillenummer te sturen aan penningmeester@dw4d.nl. Zij ontvangen dan een bericht met verdere instructies.

Voor-inschrijven kan alleen voor 4 dagen en voor de Kennedymars.

 dsc02367a

Nieuwe website

Zoals u wellicht gezien heeft, wordt er momenteel hard aan onze nieuwe website gewerkt.

DW4D 2018 Hemelvaartsweekend – 9 t/m 13 mei 2018