Geen Drentse Wandel 4-daagse in hemelvaartsweekend 2023

Ieder jaar vindt in het hemelvaartsweekend de Drentse Wandel 4-daagse Odoorn plaats. De editie van 2023 gaat in ieder geval niet door tijdens dat weekend. Ondertussen wordt gekeken naar alternatieven voor de 33ste editie van Drentse Wandel 4-daagse.

Grootschalige werkzaamheden op terrein

Secretaris Jan Eggens: “Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten dat er tijdens het komende hemelvaartsweekend geen Drentse Wandel 4-daagse plaatsvindt. Het blijkt gewoonweg niet haalbaar. We hebben te maken met grootschalige werkzaamheden op het terrein waar start- en eindpunt zijn. Het hele terrein gaat op de schop. Dat betekent dat we zaken anders moeten organiseren. Waar bijvoorbeeld parkeren een vanzelfsprekend was de afgelopen jaren, moeten we nu flink puzzelen. We zijn voor de beschikbaarheid van het terrein afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden.”

Tekort aan vrijwilligers

Eggens vervolgt zijn uitleg. “Waar we ook mee te maken hebben, is een tekort aan vrijwilligers. Dan moet je denken aan mensen die in het weekend zelf en tijdens de voorbereidingen helpen met de opbouw. Maar ook aan een coördinator, die al deze werkzaamheden voorbereidt. En rondom het evenement alles in goede banen leidt. We willen de 4-daagse graag organiseren, maar we komen gewoon handen te kort om alles goed uit te voeren.”

Alternatieven

Ondertussen gaat het bestuur op zoek naar alternatieven. Daarbij komen vele opties aan de orde. Eggens: “Denk bijvoorbeeld aan een 2-daagse, of aansluiten bij een ander evenement. Dan kun je het werk verdelen. Ook willen we samen met gemeente, horeca en toerisme Drenthe kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Wat ons betreft is uitstel zeker geen afstel.”

Oproep voor ideeën en vrijwilligers

“De 4-daagse zet Odoorn en de regio op de kaart en het evenement zorgt voor levendigheid in de regio. De deelnemers komen van heinde en verre om te wandelen en om te genieten van al het moois dat onze omgeving hen biedt. Het zou jammer zijn als we na 32 edities zo’n mooi evenement niet meer kunnen organiseren.” Het bestuur roept nadrukkelijk iedereen op om mee te denken. Of zich aan te melden als vrijwilliger. Dat kan door een mail te sturen naar info@d4wd.nl.

 

 

 

DW4D 2024 Hemelvaartsweekend (9 t/m 12 mei) gaat door!!